Amex har valt att göra en rad förbättringar till sitt American Express Gold Card under 2020. Historiskt sett har jag tyckt att kortet varit halvblaskigt och haft svaga förmåner, men de många förbättringar som Amex har gjort till Gold-kortet har gjort det till ett väldigt starkt och konkurrenskraftigt kort, i synnerhet i relation till kostnaden. Man har bland annat förbättrat loungeförmånen, uppgraderat kortet till ett metallkort och lanserat Uber-krediter. Det här inlägget kommer fokusera på det senare, dvs. Uber-krediterna och hur de fungerar. Är du intresserad av Gold-kortet kan du läsa min artikel som går igenom alla kortets förmåner här.

100 kr per månad att använda fritt hos Uber eller UberEats

American Express Gold Card
American Express Gold Card
Gold-kortet kommer med en drös olika förmåner, däribland förmånen med Uber-krediter

Från och med den 1 augusti 2020 så ingår det månatligen 100 kr i Uber-krediter som kan användas både på Uber och på UberEats. Detta är en förmån som funnits i USA tidigare och som nu kommer till Sverige. Krediten på 100 kr måste utnyttjas varje månad, då krediterna varken går att kombinera eller spara. Bor man i en stad där Uber finns – i dagsläget Stockholm, Malmö och Göteborg – så är detta en grym förmån som är enkel att utnyttja.

Så här funkar förmånen

Uber-logo
Gold-kortet ger dig 100 kr/månad i Uberkrediter som kan användas på både resor och matleverans.

Amex har gjort det extremt enkelt att använda sig av krediterna. Du behöver ingen rabattkod eller liknande, utan det enda du behöver göra är att spendera minst 100 kr hos Uber eller UberEats och använda ditt Gold-kort. Inom någon vecka efter att köpet är genomfört får du automatiskt in en kreditering på 100 kr. Lätt som en plätt!

 • Spendera minst 100 kr på Uber eller UberEats – och se till att du betalar med ditt Gold Card
 • En kreditering på 100 kr appliceras automatiskt på ditt konto inom 15 bankdagar
Bra att veta

Det spelar ingen roll om det är huvudkortsinnehavaren eller extrakortsinnehavaren som använder sig av förmånen, rabatten appliceras ändå. Rabatten går inte att spara, så den måste utnyttjas varje månad. Förmånen gäller dessutom inte extrakortet som kommer med Amex Platinum, utan gäller enbart för Gold Card-medlemmar och dess extrakortsmedlemmar. Oavsett hur många extrakortsinnehavare du har på ditt Gold Card så får man enbart 100 kr rabatt, dvs du får inte mer i rabatt om du har fler extrakortsinnehavare.

Svar på en vanlig fråga: När kommer Uber-krediter till andra kort?

Det här är en fråga jag fått från flera personer på mejl. Många ställer sig i synnerhet frågandes till hur Amex kan erbjuda krediterna till Gold-kortet, som på många sätt är det starkare Platinum-kortets “lillebror”. Min gissning är att Amex inom kort kommer erbjuda en liknande förmån, med ett något högre belopp, till Platinum-kortet. Det amerikanska Platinum-kortet har haft detta som förmån i flera år, så det är inte helt osannolikt att man breddar förmånen till att även gälla Platinum-kortet.

Jag tror inte att förmånen kommer komma till SAS Amex Premium eller SAS Amex Elite men man ska aldrig säga aldrig.  Det jag kan säga är att jag följer detta med spänning och ni kommer vara de första som får veta när och om Amex väljer att erbjuda förmånen till något av sina andra kort.

Av

11 Kommentarer

 1. Tack för infon, jag har gold kortet men har inte fått ngn info från Amex *konstigt*

 2. irriterande att jag som betalar 4x årsagiften för platinum inte får ngt som guld får?
  hade gärna fått detta då jag ofta kör uber eats

  • Damon Svara

   Jag förstår frustrationen men jag hoppas som sagt att Amex rullar ut detta för Platinum inom kort!

 3. Hej!

  Konstigt att jag inte fått denna information från Amex direkt, men jag tackar och bugar!

Skriv en kommentar