Om Lyxresan

Välkommen till min blogg!

Damon och Kajsa i Singapore First Class
Jag och min sambo ombord Singapore Airlines First Class – givetvis bokat med poäng.

I snart tio år har jag rest världen runt och flugit de bästa flygbolagen i de lyxigaste klasserna. Resan börjar oftast i en lounge där det finns ett utbud av mat och dryck och där man kan koppla av innan sin flygning, väl ombord har jag bland annat fått möjligheten att äta rysk kaviar, dricka Dom Perignon på 30 000 fot, och lägga mig ner i en bekväm och bäddad säng.  Väl på destinationen så har jag bott på de finaste hotellen, och provat på roliga upplevelser. Jag började som student och tonåring, med en månadslön på under 20 000 kr. Jag kommer inte heller från någon rik eller privilegierad familj, utan jag har lärt mig de tips och tricks som behövts för att resa i lyx.


Dom Perignon, Thai First Class
Dom Perignon, Vintage 2006 ombord Thai First Class

Jag har alltid älskat flygplatser och att flyga. För mig är det en speciell känsla när man befinner sig på en flygplats och vet att man är på väg någonstans. Men mitt resande började inte glamoröst eller i lyx, utan jag satt som de flesta andra, i ekonomiklass en dag från Stockholm till New York via Paris när jag var 16 år gammal. Jag såg då att det satt flera unga personer i business class bakom skynket, och jag tänkte: ”om de kan göra det, varför kan inte jag?”. Det var kanske en naiv tanke då, men det satte igång en process hos mig i att lära mig exakt hur resebranschen fungerar och att på så sätt även kunna maximera värdet och upplevelsen för mig.

Efter första business class-resan var jag fast. Idag flyger jag över 200,000 miles (~320,000 km) per år – det är mer än 8 gånger runt jorden, och majoriteten av det flygandet sker i first eller business class.

Genom mina år av resande har vänner och familj alltid varit nyfikna på hur jag kan resa så mycket och i lyx – och trott att det handlat om att jag vunnit på lotto eller haft någon hemlig förmögenhet. Så är inte fallet. Jag började som student, och har idag ett helt vanligt jobb.

Jag startade Lyxresan för att göra det enklare och mer lättillgängligt för alla att kunna resa världen runt i business och first class, och bo på de finaste hotellen. Lyxresan har ett fokus på resor med utgång från Sverige. På hemsidan och på min Instagram kommer ni kunna följa mig på mina reseupplevelser världen runt.

De flesta tror att det krävs en stor chefslön eller rika föräldrar för att göra detta, och jag är beviset på att det absolut inte behövs. Det som behövs är att man lär sig de tricks som flygbolagen helst inte vill att du ska veta, att man vet var och när man ska boka sina resor, och att man ska ha bra koll på kampanjer och det som pågår i resevärlden. Och det är just det jag ska hjälpa dig med. Mitt mål är att du inom närmsta månaderna ska kunna uppgradera ditt resande och uppleva den lyx som resandet kan innebära. Vem som helst kan resa i lyx – och det ska även du göra! 

Fantastisk svit på So Sofitel i Bangkok
Fantastisk svit på So Sofitel i Bangkok

Genom en kombination av smarta och exklusiva erbjudanden på både flyg och hotell, smart och effektiv poängintjäning och andra tips och tricks hjälper jag dig komma iväg på en speciell resa snart. Du kanske undrar: vad menar han med poängintjäning och tips och tricks? Oroa dig inte, det är just det Lyxresan handlar om. Lyxresan.se kommer vara din destination för lyxresande, och målet med sidan är att göra det så enkelt som möjligt för dig att åka på roliga resor.

Och i tillägg till detta så startade jag under hösten 2022 en ny tjänst, Lyxresan Travels, där jag använder mitt nätverk och mina kunskaper inom lyxresor för att säkra unika förmåner som gratis frukost, uppgraderingar, hotellkrediter och unika rabatter samt VIP-status på några av världens bästa hotell. Utan att det kostar mer för dig.

Jag passar på att tipsa om att läsa min Nybörjarguide som är kickstarten till ditt poängsamlande. Följ mig gärna på Instagram och tveka aldrig på att kontakta mig om du har några frågor eller funderingar.

Nu ska vi sätta en guldkant på ditt resande. Välkommen till Lyxresan.