SAS Eurobonus American Express Elite – för den som tar poängsamlandet på allvar

SAS Eurobonus American Express Elite Card är ett riktigt bra kort för hög poängintjäning. Precis som SAS Amex Premium-kortet, förs poängen du tjänar månatligen över till ditt SAS-kort. Kortet kostar 400 kr/månad, och trots den högre månadsavgiften kan det för rätt person snabbt löna sig att skaffa Elite-kortet.

Kortet kommer med bland annat högre poängintjäning, två rabattvouchers, Silverstatus hos SAS, och bättre försäkring (inklusive självriskfri hyrbilsförsäkring). Det är ett perfekt kort för den som antingen kommit igång med sitt poängsamlande, eller vill köra hårt från första början. Nedan går jag kort igenom förmånerna på Elite-kortet.

JUST NU – 2x högre välkomstbonus: Klicka här för att få en inbjudan till Elite-kortet och få 30 000 Eurobonuspoäng (värde 3750 kr) i välkomstbonus + du får gratis hjälp att hitta din nästa bonusresa av mig!

Denna webbplats är inte associerad med eller godkänd av American Express. Alla åsikter och uttalanden är våra egna och representerar ingen annan än Lyxresan.

Angående SAS intention att gå med i Skyteam: Eurobonus är det mest värdefulla i SAS som flygbolag och jag har stort förtroende för att man kommer se till att poängen fortsatt är värdefulla även efter att man går med i Skyteam den 1 september 2024. Eurobonus och SAS Amex är fortsatt det bästa sättet att tjäna poäng som kan nyttjas för att resa i Business och First Class. Jag fortsätter själv samla Eurobonuspoäng och har kvar mina SAS Amex. Du kan läsa mer om ändringen här

SAS Eurobonus American Express Elite: Kortet som snabbare tar dig ut i världen i lyx

Elite-kortet är super för den som snabbt vill tjäna poäng och använda dem på resor. Medans kortet kommer med en drös olika förmåner kommer jag fokusera på de som jag tycker är bäst och de som skapar mest värde.

Två gånger, istället för en: Res upp till 2 personer till halva priset – värt minst 30 000 kr i mina ögon
Man kan resa till halva priset i Lufthansas First Class med denna voucher
Man kan resa till halva priset i Lufthansas First Class med denna voucher

En av de absolut bästa fördelarna med Elite-kortet är att du kan få 2 stycken s.k. ”rabattvouchers”. Du får den första rabattvouchern när du spenderat 150 000 kr under ett kalenderår. Den andra rabattvouchern får du när du spenderat 300 000 kr under ett kalenderår. På det billigare Premium-kortet är det endast möjligt att få en voucher om året.

Det kan låta som extremt mycket pengar att spendera på ett kort, men det är betydligt enklare att nå den spenderingen än man skulle kunna tro. Genom att optimera ens spenderande och tänka smart så är det enkelt att skapa spendering på kortet. Man behöver alltså inte handla för 150 000 kr eller 300 000 kr, utan bara sätta dem beloppen på kortet. I den här artikeln berättar jag kort om hur du kan skapa spendering på ett smart sätt.

Med rätt rutt och rätt resa kan det innebära ett helt fantastiskt värde.

Fler poäng på alla köp som du gör – 30 000 Eurobonuspoäng i välkomstbonus
Med fler poäng intjänade per krona spenderad blir det enklare att boka business class-resor
Med fler poäng intjänade per krona spenderad blir det enklare att boka business class-resor

Sanningen är att du gör en hel del köp i din vardag redan idag. Dessa köp gör du antagligen med ett vanligt bankkort eller genom t.ex Swish eller banköverföring. Du får ingenting tillbaka av att göra det. Genom Elite-kortet kommer du tjäna poäng på samtliga köp som du gör. I slutändan kommer poängen kunna resultera i en riktigt rolig resa i business eller first class.

Du tjänar 20 poäng per 100 kr spenderat på samtliga köp du gör.

 

Alltid minst Eurobonus Silver: 20 000 statuspoäng per år
Eurobonus Silver
Eurobonus Silver

I Elite-kortet ingår alltid 20 000 statusgrundande poäng per år. Det är alltså poäng som räknas mot status hos SAS, men som inte kan användas för att boka resor.

I praktiken innebär det att du alltid är minst Eurobonus Silver. Och det blir samtidigt betydligt enklare att bli Eurobonus Gold – då du nu endast behöver 25 000 poäng istället för vanliga 45 000 poäng. Här kan du läsa mer om status hos flygbolag.

Så vad är de bästa fördelarna som Eurobonus Silver?
  • Business-incheckning. Som Silver-medlem får du alltid tillgång till Business-incheckning när du flyger med SAS.
  • Ett extra bagage utan avgift. Du får checka in ett extra bagage utan extra kostnad hos SAS och Wideröe.

Fullständig lista på förmåner hittar du här.

En riktigt bra reseförsäkring – inklusive hyrbilsförsäkring

Elite-kortet kommer med en riktigt bra reseförsäkring som täcker dig samt hemmavarande barn, sambo m.m. Försäkringen gäller så fort du betalar minst 75% av din resa med ett American Express-kort. Försäkringen är helt utan självrisk. Denna skiljer sig från Premium-kortets försäkring i det avseende att ersättningsbeloppen är högre. Elite-kortet har också till skillnad från Premium-kortet medicinsk försäkring som täcker sjukdom utomlands med upp till 2 miljoner kronor.

SAS Amex Elite inkluderar även en omfattande hyrbilsförsäkring som är guld värd i mina ögon då man då kan avböja samtliga försäkringstillägg som hyrbilsbolagen försöker sälja på en. Hyrbilsförsäkringen är dessutom helt utan självrisk. Läs fullständiga försäkringsvillkor för Elite här. 

Slutsats

Elite-kortet är ett suveränt kort för den som vill ta sitt poängsamlande till nästa nivå. Om man dessutom har hög spendering är det ett kort som snabbt ger utdelning. Trots en dyrare årsavgift så får man snabbt värde för kostnaden genom den högre poängintjäningen, två rabattvouchers, 20 000 statuspoäng och Silver-status hos SAS, concierge service och den förbättrade försäkringen. Om man inte känner sig redo att punga ut 400 kr/månad för kortet så är SAS Amex Premium ett utmärkt kort som kostar 100 kr/månad.

Månadskostnad: 500 kr/månad
Välkomstbonus: 30 000 Eurobonuspoäng (värde cirka 3750:-) efter att du spenderat 45 000 kr inom 3 månader när du blir inbjuden och söker via mig. Klicka HÄR för att få en inbjudan

Kortets egenskaper
  • Välkomstbonus på 30 000 Eurobonuspoäng (värde 3750:-) efter att du spenderat 45 000 kr inom 3 månader. Gäller vid inbjudan. Klicka HÄR för att få en inbjudan. 
  • 20 Eurobonuspoäng per 100 kr på allt du spenderar
  • 2 st rabattvouchers som ger upp till 2 personer 50% rabatt på en bonusresa hos SAS och Star Alliance. Första vouchern får du vid 150 000 kr spenderat under ett kalenderår. Den andra får du vid 300 000 kr spenderat under ett kalenderår. Reser du själv betalar du alltså 50% av det ordinarie poängpriset. Reser ni två personer så betalar ni endast för en. I följdartiklar berättar jag mer om hur du kan öka din spendering.   Läs mer om hur du använder rabattvouchern och bokar bonusresa här. 
  • Du är alltid minst Silver-medlem hos SAS. Du får 20 000 statusgrundande poäng per år, vilket kan hjälpa dig på traven med att kvalificera för nästa medlemsnivå. Som Silver-medlem hos SAS får du ökad prioritet inom Star Alliance och när du flyger med SAS får du checka in ett extra bagage kostnadsfritt. Läs mer om Silver-status här.
  • Tre extrakort ingår, vilket gör att ni kan bli totalt fyra personer som samlar poäng ihop. Helt utan extra kostnad.
  • Förtur till konsertbiljetter via American Express Invites.
  • En riktigt bra reseförsäkring som täcker dig, din maka/make/sambo samt hemmavarande barn under 25 år. Reseförsäkringen är utan självrisk, och jag har t.ex under åren fått ersättning för trasiga glasögon, trasig väska och försenad ankomst. Det ingår också en omfattande hyrbilsförsäkring. Läs fullständiga försäkringsvillkor för Elite här. 

KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ EN INBJUDAN TILL KORTET OCH LÄSA MER