SAS Eurobonus American Express Premium Card – perfekt för nybörjaren

SAS Eurobonus American Express Premium Card är idag det bästa kortet för en nybörjare som vill börja samla poäng via kreditkort. De poäng som du tjänar förs månatligen över till SAS. Anledningen till att detta kort är det bästa kortet när man börjar sitt poängsamlande är att det kommer med en hel drös bra förmåner fast till en låg årskostnad. Du tjänar poäng på alla köp som du gör och får därutöver en del förmåner som gör ditt resande och din vardag enklare.

I den här artikeln berättar jag mer om kortets förmåner och fördelar.

Angående SAS intention att gå med i Skyteam: Eurobonus är det mest värdefulla i SAS som flygbolag och jag har stort förtroende för att man kommer se till att poängen fortsatt är värdefulla även efter att man går med i Skyteam den 1 september 2024. Eurobonus och SAS Amex är fortsatt det bästa sättet att tjäna poäng som kan nyttjas för att resa i Business och First Class. Jag fortsätter själv samla Eurobonuspoäng och har kvar mina SAS Amex. Du kan läsa mer om ändringen här

JUST NU – 3.3x högre välkomstbonus: Klicka här för att få en inbjudan till Premium-kortet och få 20 000 Eurobonuspoäng (värde 2500 kr) i välkomstbonus + du får gratis hjälp att hitta din nästa bonusresa av mig!

Denna webbplats är inte associerad med eller godkänd av American Express. Alla åsikter och uttalanden är våra egna och representerar ingen annan än Lyxresan.

Förmåner som snabbt tar dig ut i världen i lyx

Trots sin låga månadsavgift skapar SAS Amex Premium en hel del värde för den som använder kortet på rätt sätt.

Res upp till 2 personer till halva priset – värt minst 15 000 kr i mina ögon
Lufthansas First Class
Man kan resa till halva priset i Lufthansas First Class med denna voucher

En av de absolut största värdena i SAS Amex Premium är att du efter att du spenderat 150 000 kr under ett kalenderår får en s.k. rabattvoucher. Denna voucher ger dig 50% rabatt på en bonusresa för upp till två personer. Reser du själv betalar du alltså halva priset, och reser ni två personer så betalar du endast för en biljett. 150 000 kr kan låta som mycket att spendera på ett år, men det är enklare än du tror, läs mer om hur du kan optimera din spendering i mitt inlägg här.

Denna förmån använde jag mig av när jag bokade min dunderresa i First Class världen runt. Med rätt rutt och rätt resa kan det innebära ett helt fantastiskt värde.

Poäng på alla köp som du gör

Sanningen är att du gör en hel del köp i din vardag redan idag. Dessa köp gör du antagligen med ett vanligt bankkort eller genom t.ex Swish eller banköverföring. Du får ingenting tillbaka av att göra det, utan det är bara bankerna som tjänar pengar på att du konsumerar på det sättet. Genom Premium-kortet kommer du tjäna poäng på samtliga köp som du gör, vilket i slutändan kommer kunna resultera i en riktigt rolig resa i business eller first class.

Du tjänar 15 poäng per 100 kr spenderat på samtliga köp.

En bra reseförsäkring om något skulle hända

Man hoppas ju att allt ska vara frid och fröjd när man reser men verkligheten ser inte alltid ut så. Om det värsta skulle hända så är du skyddad av Amex reseförsäkring. Den är inkluderad så länge du betalar minst 75% av din resa med ett Amex-kort. Den täcker bl.a försenade flyg. försenat bagage, olycksfall, skadade produkter o.s.v. Och det fantastiska med försäkringen är att den är utan självrisk.


Frågor om kortet? Mejla mig så svarar jag så fort jag kan. 

Årskostnad: 135 kr/månad
Välkomstbonus: 20 000 Eurobonuspoäng (värt cirka 2500:-) efter att du spenderat 36 000 kr inom 3 månader när du blir inbjuden och söker via mig. Gäller vid inbjudan. Klicka HÄR för att få en inbjudan. 

SAS Eurobonus American Express Premium Card – Egenskaper 
  • Välkomstbonus på 20 000 Eurobonuspoäng (värde 2500:-) efter att du spenderat 36 000 kr inom 3 månader. Gäller vid inbjudan. Klicka HÄR för att få en inbjudan. 
  • 15 Eurobonuspoäng per 100 kr på allt du spenderar
  • Vid 150 000 kr spenderat på ett kalenderår, får du en rabattvoucher som ger upp till 2 personer 50% rabatt på en bonusresa hos SAS och Star Alliance. Reser du själv betalar du alltså 50% av det ordinarie poängpriset, och reser ni två personer så betalar ni endast för en. Läs mer om hur du använder rabattvouchern och bokar bonusresa här. 
  • Ett extrakort ingår, vilket gör att exempelvis din partner också kan handla med kortet, och ni kan således tjäna poängen snabbare. Helt utan extra kostnad.
  • Förtur till konsertbiljetter via American Express Invites.
  • En riktigt bra reseförsäkring som täcker dig, din maka/make/sambo samt hemmavarande barn under 25 år. Reseförsäkringen är utan självrisk, och jag har t.ex under åren fått ersättning för trasiga glasögon, trasig väska och försenad ankomst. Läs fullständiga försäkringsvillkor för Premium här. 

KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ EN INBJUDAN TILL KORTET OCH LÄSA MER