fbpx

Under rådande pandemi där resandet varit mycket svårare än tidigare har Amex försökt kompensera kortinnehavare av Amex Platinum och SAS Amex Elite med andra förmåner. Bland annat har man flertal gånger erbjudit krediter hos UberEats och Wolt och även erbjudit avdrag på fakturan från utvalda handlare.

Nu smygstartar Amex ett initiativ de kallar för ’Dining by Amex’ innan den riktiga lanseringen under 2022.

Vad är Dining by Amex?

Det finns ännu inte så mycket detaljer kring programmet utöver att det handlar om att man som Platinum-medlem, tillsammans med en gäst, ska få möjlighet till en kostnadsfri 2-rättersmiddag på utvalda restauranger.

Planen som kommunicerats från Amex är att detta ska bli en permanent förmån och att Platinum-medlemmar ska få utnyttja erbjudandet tre gånger per år. Varje gång ska erbjudandet vara tillgängligt under två månader. Mer information ska komma om detta inom kort.

Men fram tills att Dining by Amex lanserar på riktigt under 2022, smygstartar Amex på en gång och låter Platinum-medlemmar boka en gratis middag för två på utvalda restauranger i Stockholm (restauranger i fler städer sägs komma inom kort).

Erbjudandet i korthet

Det är väldigt enkelt att registrera sig för Dining by Amex och det gör man som enklast via Amex Experiences appen. Om du inte har den kan du ladda ner den till iPhone här och till Android här

I appen hittar du erbjudandet ”Middag för två? Vi bjuder” under erbjudanden och väl där har du en länk som låter dig registrera dig.

Bekräftelsemejl från Dining by Amex

Efter att du har gjort en anmälan kommer Amex att granska anmälan och å¨terkomma med en bekräftelse per mejl inom 24 timmar. I det mejlet har du också länkar för att göra dina bokningar på restaurangerna.

Vilka restauranger gäller erbjudandet hos?

Du får beställa två rätter, antingen förrätt och varmrätt eller varmrätt och efterrätt från den ordinarie menyn från en rad krogar i Stockholm. Erbjudandet gäller söndag-torsdag, fram till 25e oktober. Jag värderar den här förmånen till minst ~1000 SEK för två personer, och i praktiken innebär det att man får ytterligare 3000 SEK i värde som Platinum-medlem när förmånen lanseras på riktigt nästa år. Toppenbra! Notera att listan på restauranger nedan är de krogar som är inkluderade i smygerbjudandet, och att när förmånen lanseras på riktigt under 2022 så lär det bli fler och andra krogar som är inkluderade. 

Fullständig lista på restauranger hittar ni nedan:

 • East
 • Pas d’Art
 • Trattorian
 • Prinsen
 • Il Tempo
 • Villa Godthem
 • Gastrotek Zink
 • Ricordi
Bra att veta
 • Dining by Amex gäller endast en gång per Platinum-konto och den är personlig så kortmedlemmen måste vara en av två gäster
 • Erbjudandet gäller endast söndag-torsdag fram till 25e oktober
 • Du behöver boka via en särskild länk som kommer i ditt bekräftelsemail från Amex, med andra ord funkar det inte att göra en vanlig bokning hos restaurangen
 • Allt utöver de två rätterna (t.ex dryck) betalar du för själv. Amex tar en administrativ avgift på 0,15 kr på plats.

Sammanfattning

Dining by Amex är ett välkommet erbjudande från Amex som adderar ännu mer värde till det grymma Amex Platinum-kortet. Till en början gäller det enbart en gång nu under hösten men Amex kommer erbjuda detta som en permanent förmån tre gånger per år med start 2022. Om du har Platinum-kortet rekommenderar jag att du registrerar dig för erbjudandet på en gång! Bon appetit!

Av

10 Kommentarer

  • Damon Svara

   Hej, tyvärr tror jag inte att de kommer släppa något liknande till SAS Amex 🙁

 1. Tack för du delar med dig. Konstigt att A mex inte har skickat detta till mig? Hur fick du reda på det? Ska prova Prinsen nästa vecka!

  • Damon Svara

   Hej! Amex Experiences-appen skickar notiser när det kommer nya kampanjer. Ladda ner den!

 2. Hej!
  Jag är lite intresserad av skaffar mig sas- kortet men vi är 4 personer i familjen. Är det då bara 2 personer som kan utnyttja poängen?
  Mvh jenny

Skriv en kommentar