fbpx

Under rådande pandemi där resandet varit mycket svårare än tidigare har Amex försökt kompensera kortinnehavare av Amex Platinum och SAS Amex Elite med andra förmåner. Bland annat har man flertal gånger erbjudit krediter hos UberEats och Wolt och även erbjudit avdrag på fakturan från utvalda handlare.

Nu startar Amex ett initiativ de kallar för ”Dining by Amex”, vilket både ska ge gratismiddagar hos utvalda krogar flera gånger om året och rabatter och erbjudanden löpande under året.

Vad är Dining by Amex?

Som Platinum-medlem får du och en gäst en kostnadsfri 2-rättersmiddag på utvalda restauranger. Erbjudandet kommer vara tillgängligt tre gånger om året och varje gång ska det vara tillgängligt under två månader. Jag värderar de kostnadsfria middagarna till 1000 kr per gång, dvs totalt 3000 kr per år i ytterligare värde för Platinum-medlemmar.

Utöver detta har Amex lovat att det ska komma löpande erbjudanden från toppkrogar genom det här programmet där du exempelvis får rabatter på notan eller något på köpet.

Vi vet inte mycket mer än så än, men Amex smyglanserade detta under förra året så jag tänkte berätta hur det funkade under smyglanseringen.

Så här såg erbjudandet ut sist

Det är väldigt enkelt att registrera sig för Dining by Amex och det gör man som enklast via Amex Experiences appen. Om du inte har den kan du ladda ner den till iPhone här och till Android här

I appen hittade man erbjudandet ”Middag för två? Vi bjuder” under erbjudanden och väl där hade man en länk som lät en registrera sig.

Bekräftelsemejl från Dining by Amex

Efter att man skickat in formuläret granskade Amex anmälan och skickade en bekräftelse per mejl inom 24 timmar. I det mejlet fanns länken för att göra bokningen på restaurangerna.

Vilka restauranger gällde erbjudandet hos?

I smyglanseringen fick man beställa två rätter, antingen förrätt och varmrätt eller varmrätt och efterrätt från den ordinarie menyn från en rad krogar i Stockholm. Erbjudandet gällde söndag-torsdag.

Notera att listan på restauranger nedan var de krogar som var inkluderade i smygerbjudandet, och att när förmånen lanseras på riktigt under 2022 så lär det bli fler och andra krogar som är inkluderade. 

Följande krogar var tillgängliga vid smyglanseringen:

 • East
 • Pas d’Art
 • Trattorian
 • Prinsen
 • Il Tempo
 • Villa Godthem
 • Gastrotek Zink
 • Ricordi
Vi åt på Villa Godthem

För smyglanseringen av Dining by Amex åt jag och min sambo på den anrika restaurangen Villa Godthem som ligger på Djurgården. Vi båda tog kantarelltoasten till förrätt och planksteken (som uppfanns här) till huvudrätt. Om vi hade betalat för dessa fyra rätter kontant hade vi behövt betala cirka 1000 kr totalt.

Gratis kantarelltoast på Villa Godthem
Gratis plankstek på Villa Godthem
Bra att veta
 • Dining by Amex gäller endast en gång per Platinum-konto och den är personlig så kortmedlemmen måste vara en av två gäster
 • Du behöver boka via en särskild länk som kommer i ditt bekräftelsemail från Amex, med andra ord funkar det inte att göra en vanlig bokning hos restaurangen
 • Allt utöver de två rätterna (t.ex dryck) betalar du för själv. Amex tar en administrativ avgift på 0,15 kr på plats.

Sammanfattning

Dining by Amex är ett välkommet erbjudande från Amex som adderar ännu mer värde till det grymma Amex Platinum-kortet. Om du har Platinum-kortet rekommenderar jag att du håller utkik för nästa period då man kör Dining by Amex! Bon Appetit!

 

Av

10 Kommentarer

  • Damon Svara

   Hej, tyvärr tror jag inte att de kommer släppa något liknande till SAS Amex 🙁

 1. Tack för du delar med dig. Konstigt att A mex inte har skickat detta till mig? Hur fick du reda på det? Ska prova Prinsen nästa vecka!

  • Damon Svara

   Hej! Amex Experiences-appen skickar notiser när det kommer nya kampanjer. Ladda ner den!

 2. Hej!
  Jag är lite intresserad av skaffar mig sas- kortet men vi är 4 personer i familjen. Är det då bara 2 personer som kan utnyttja poängen?
  Mvh jenny

Skriv en kommentar