Idag lanserar American Express Points Plus med möjlighet till 8x högre poängintjäning genom Amex Platinum. 

Detta är en välkommen nyhet då jag vid flertal tillfällen påpekat att American Express har försämrat poängintjäningen på Amex Platinum till den punkt där jag personligen rekommenderat att man använder Amex Platinum enbart för de fantastiska förmånerna, som i min mening betalar för sig själva, och att man istället använder ett SAS Amex Premium eller SAS Amex Elite för sina köp och för att maximera poängintjäningen.

Med lanseringen av Points Plus blir Amex Platinum återigen ett attraktivt kort för poängintjäning. I den här artikeln går jag igenom allt du behöver veta om det nya medlemskapet.

Vad är Platinum Points Plus?

Man kan som Amex Platinum-medlem från och med idag betala en tilläggskostnad på 100 kr/månad för att få förbättrad poängintjäning av Membership Rewards. Med tillägget blir totalkostnaden för Amex Platinum med Points Plus-tillägget 750 kr/mån.

I korta drag ger Platinum Points Plus denna poängintjäning:

  • 2 Membership Rewards (2x) för varje krona spenderad på utvalda handlare (se lista nedan)
  • 4 Membership Rewards (4x) för varje krona spenderad på övriga köp i Sverige
  • 8 Membership Rewards (8x) för varje krona som spenderas i utländsk valuta
Handlare där det enbart erbjuds 2x poäng i Sverige:
  • IKEA
  • Ullared
  • ÖoB
  • Preem, ST1, OKQ8, Circle K
  • ICA, Axfood-butiker, Coop, Lidl, Bergendahl-gruppen (City Gross mfl)
  • Systembolaget

Är det värt att lägga till Platinum Points Plus?

Det kan absolut vara värt att lägga till Platinum Points Plus om man har hög nog spend på sitt Amex Platinum och inte har ett annat kreditkort (såsom SAS Amex Premium eller SAS Amex Elite).

Om vi ponerar att man har en årsspendering på 450 000 kr på sitt Amex Platinum, varav 20% är hos handlare som enbart erbjuder 2x poäng; 40% är köp inom Sverige, och 40% är köp utomlands skulle ett års spenderingar dra in 2 340 000 Membership Rewards.

Points Plus låter dig tjäna Avios snabbare som enklare tar dig till Qatar Airways Business Class!
Man kan genom Points Plus snabbare tjäna ihop Avios som i sin tur kan nyttjas till att boka Qatar Airways världskända Business Class

2 340 000 Membership Rewards kan i skrivande stund exempelvis konverteras till 117 000 British Airways Avios som även kan konverteras till Qatar Airways Avios. Dessa poäng räcker exempelvis för en tur och retur från Stockholm till Dubai i Business Class (90 000 Avios), eller nästan Stockholm till Maldiverna i Business Class (130 000 Avios).

Min personliga take är att om man har en spendering på över 300 000 kr per år att det kan vara värt att lägga till detta för att maximera poängintjäningen på Platinum-kortet. Detta i synnerhet just nu då framtiden för SAS Eurobonus fortsatt är oklar med tanke på alliansbytet till Skyteam.

Sammanfattning

Äntligen förbättrar Amex sitt Amex Platinum och poängintjäningen på kortet. Genom att lägga till Points Plus till sitt Amex Platinum-kort kan man få upp till 8x så hög poängintjäning för varje krona man spenderar vilket med rätt årlig spendering kan vara väldigt lukrativt.

Av

Skriv en kommentar