Notera: Nya American Express Lounge har öppnat den 4 april och denna Pop Up lounge är därför numera stängd. Du kan läsa allt om den nya American Express Lounge by Pontus Frithiof genom att klicka här

Nu har Amex officiellt stängt ner sin gamla Amex Lounge by Pontus som funnits tillgänglig för Amex Platinum-kunder sedan ett par år tillbaka. Man planerar att lansera en ny lounge 2024 men har fram tills dess öppnat en temporär pop-up lounge, Amex Pop Up Lounge.

Den gamla loungen stängde 19e mars

Klassiska köttbullar med moms på Pontus
En av de väldigt goda rätterna som serveras i den nuvarande Amex-loungen

Under förra året kom det fram att krögaren bakom Pontus in the Air, Pontus Frithiof, inte lyckats komma överens med Swedavia och att restaurangen skulle stänga under första kvartalet 2023. Det som varit oklart, även om mycket spekulation skett, är vad som skulle bli av den populära Amex-loungen som huserade i restaurangen. Nu är det officiellt. Den nuvarande loungen stängde den 19e mars 2023 och man bygger nu en ny lounge för Amex som förväntas öppna i 2024. Fram tills att den nya loungen är klar öppnar man en temporär lounge.

Amex Pop Up Lounge öppnade 21a mars

Den 21 mars 2023 öppnade Amex sin temporära Pop Up-lounge på Arlanda. Denna lounge är belägen vid gate F26 i terminal 5.

Den stora skillnaden mellan den gamla loungen och den temporära Pop Up-loungen verkar vara att utbudet av varm mat har begränsats väsentligt. Tidigare fanns det ett antal varmrätter att välja på, medan man i nuvarande tappning verkar ha en soppa samt kalla rätter såsom sallad och mackor att välja på.

Tillgång till denna lounge följer den vanliga Amex-loungen, dvs som Platinum får man ta med sig en gäst och som Centurion får man ta med sig två gäster.

Allt du behöver veta om Amex Pop Up Lounge

Amex har uppgett att man löpande kommer att uppdatera menyn under året men att utbudet till största del är begränsat till kalla rätter i den temporära loungen. Man påpekar också att man under året kommer göra samarbeten med både varumärken och kockar inom premiumsegmentet.

Utbudet

Mellan klockan 5-11 serveras frukost. Frukostutbudet för Platinum-medlemmar är en färsk smörgås med ost och kalkon, croissant, pain au chocolat, yoghurt och fruktsallad. Du kan välja mellan apelsinjuice eller Kullamust med valfri varm dryck till.

Efter kl 11 och fram till stängning serveras lunch/middag. Det är en roterande meny och i dagsläget är det dagens soppa, asiatisk sallad och smörrebröd som erbjuds. Du hittar den senaste menyn här.

Vid mitt senaste besök så provade vi båda tomatsoppan till förrätt och tog varsin huvudrätt. Jag tycker oftast att kall mat är rätt trist och detta var inget undantag. Alla rätter smakade helt OK men det är i mina ögon en klar försämring från det tidigare utbudet. Med det sagt är detta ju enbart temporärt och är helt klart det bästa som går att få i loungeväg på Arlanda.

Tomatsoppa i Amex Pop Up Lounge som förrätt
Tomatsoppa i Amex Pop Up Lounge
Urval av smörrebröd
Urval av smörrebröd i Amex Pop Up Lounge
Caesarsallad
Caesarsallad i Amex Pop Up Lounge
Efter maten kan man njuta av kakor och kaffe
Efter maten kan man njuta av kakor och kaffe
Öppettider till den temporära loungen nedan:

Mån-sön: 05:00-19:30

Frukost: 05:00-11:00

Lunch/Middag 11:00-19:30 (sista beställningen tas 19:00)

2024 öppnar den nya Amex-loungen

Vi vet ännu rätt lite om Amex-loungen som öppnar 2024, utöver att den kommer vara stor på 700 kvadratmeter, och att den inte längre delar yta med en restaurang utan blir fullt dedikerad för Amex. Det faktum att loungen blir dedikerad är väldigt tacksamt, givet att det senaste tiden varit stora utmaningar med folkmängderna i Amex-loungen.  Med det sagt verkar Amex sätta en hög ribba och ambitionsnivå baserat på nedan citat från deras nya nordiska VD:

– Under 2023 inleder vi en av American Express Nordics största satsningar och mest omfattande ombyggnationer på Arlanda flygplats. Tillsammans med Swedavia och framstående arkitekter och designers kommer vi att bygga en ny Amex Lounge, på 700 kvadratmeter, i absolut världsklass, säger Philip Trocmé, Nordisk VD, American Express.

Sammanfattning

Den 19e mars stängde Amex sin populära lounge för att påbörja bygget av en ny lounge som förväntas öppna under 2024. För att brygga gapet slår man upp en temporär lounge – Amex Pop Up Lounge – som nu har öppnat.

Av

2 Kommentarer

  1. Trist att de stänger gamla, men härligt att det blir något emellan!

  2. Ser fram emot nya i 2024! Testade precis Centurion loungen i LAX, grym!

Skriv en kommentar