Ett av sätten att kunna boka lyxhotell till en lägre kostnad än ordinarie pris är att köpa poäng direkt från hotellgrupperna där de har kampanjer. Hilton, en av världens största hotellkedjor, har rullat ut sin senaste kampanj där man får dubbelt så mycket poäng vid sitt köp.

Köp Hiltonpoäng med 100% bonus på ditt köp

Vid köp av minst 10,000 poäng hos Hilton senast den 6e maj 2022 får man dubbelt så mycket poäng än i vanliga fall. Man kan köpa upp till 160,000 poäng per konto innan bonusen, och får då dubbelt så mycket poäng, totalt 320,000 poäng. Om man köper det tillåtna maxbeloppet betalar man $1600, cirka 14 500 kr med dagens växelkurs. Förenklat blir det cirka 44 kr för varje 1000 poäng som man köper. Hiltonpoäng är giltiga i 12 månader, men giltigheten förlängs så fort du har någon form av aktivitet på kontot, t.ex att du köper mer poäng eller för över poäng. Med andra ord är det väldigt enkelt att förlänga giltigheten på poängen.

Prisexempel: 320,000 poäng för 14 500 kr
Om du köper Hiltonpoäng fram till 6e maj får du dubbelt så mycket poäng
Klicka här för att komma till Hiltons sida för att köpa poäng

Trots att det finns en gräns på hur mycket poäng man kan köpa per konto så har Hilton en funktion som låter en föra över poäng mellan konton utan kostnad. Det innebär att man kan skapa konton åt flera familjemedlemmar, och utnyttja kampanjen flera gånger, och sedan föra över allt till ett konto. Totalt kan varje konto ta emot 2 miljoner poäng per år, och varje konto får föra över max 500,000 poäng per år. Det går att läsa mer om hur man för över Hiltonpoäng mellan konton här.

Du kan använda dina köpta poäng på lyxhotell världen runt, t.ex på Conrad Koh Samui

Är det värt att köpa Hiltonpoäng?

Låt mig börja med att säga att jag själv brukar köpa Hilton-poäng vid kampanj då det är ett utmärkt sätt för mig att kunna boka riktigt lyxiga hotell till en bråkdel av vad det brukar kosta. Min rekommendation är att köpa Hiltonpoäng, under förutsättning att man har en konkret på plan på hur man vill använda poängen.

Beroende på vilket hotell man väljer att boka för sina poäng kan man få riktigt bra värde för poängen (och därmed sina pengar). Hilton har s.k. dynamisk prissättning på sina hotell, vilket innebär att det inte finns någon fast prislista på hotellen och priserna kan variera baserat på datum. Det finns dock ett tak och det är att standardrum aldrig kostar mer än 95,000 poäng per natt. Det finns två undantag till detta: Waldorf Astoria Los Cabos i Mexiko som kan kosta upp till 120,000 poäng per natt och Waldorf Astoria Maldives som kan kosta upp till 150,000 poäng.

Om du har elitstatus hos Hilton, dvs Hilton Silver och uppåt får du var femte natt gratis när du bokar med poäng. Genom American Express Platinum kan man få Gold-status hos Hilton vilket ger tillgång till femte natten gratis, men också gratis frukost, tidig/sen utcheckning samt uppgraderingar.

Hilton är en av världens största hotellgrupper så det finns många hotell att använda sina poäng på. Däremot står tre varumärken inom Hilton-gruppen ut när det kommer till att ge bra värde för pengarna och det är dessa lyxvarumärken: Waldorf Astoria, Conrad och LXR.

Låt oss kolla på ett konkret exempel och jämföra vad det kostar att boka kontant eller med sina poäng.

Exempel: Maldiverna

Maldiverna är ett av världens absolut mest drömmiga destinationer och ett ställe som finns på mångas ”bucket list”. Det är också en destination som är ökänd för att vara både dyr att ta sig till och att bo på. För de få som får möjligheten att åka så hyllas destinationen som ett paradis som utan tvekan är värt ett besök. Men det fantastiska är att poäng kan vara ett utmärkt sätt att få möjligheten att bo på några av de bästa hotellen i Maldiverna till en bråkdel av den kontanta kostnaden.

Hilton har två hotell som jag tycker är värda att använda sina köpta poäng på i Maldiverna: Conrad Maldives Rangali Island och Waldorf Astoria Maldives Ithaafushi. Låt oss kika på Conrad Maldives och se hur poäng står sig mot kontanta bokningar.

Conrad Maldives Rangali Island
Conrad Maldives Rangali Island. Foto: Hilton

Om jag kollar upp de kontanta priserna på standardummet, som på Conrad Maldives Rangali Island är en Beach Villa på 150 m2 så går en vistelse på fem nätter (exempeldatum 14 november – 19 november 2021) på $6436, eller cirka 57 000 kr.

Prisexempel, Conrad Maldives Rangali Island

Bokar jag istället denna vistelse med poäng så kostar det 95,000 poäng per natt. För att påminna om det jag skrev ovan: vid kampanj med dubbla poäng så betalar vi cirka 44 kr per 1000 poäng hos Hilton.

I och med att jag innehar Hilton Gold-status som jag fått från mitt American Express Platinum, så får jag femte natten gratis när jag bokar på poäng. Totalt betalar jag alltså 380,000 poäng för fem nätter på hotellet (4x 95,000 då femte natten är gratis) — detta motsvarar 16 340 kr. Det är knappt 3300 kr per natt på ett av världens absolut bästa hotell. Ett fantastiskt värde med andra ord, i synnerhet om man jämför med kontantpriset på hotellet som ligger på nästan 60 000 kr!

Vilka andra hotell är det värt att utnyttja köpta poäng hos?

Den generella regeln såklart är att du aldrig ska använda dina poäng om du inte får minst 44 kr/1000 poäng i värde, dvs att du får tillbaka det du betalat. Personligen använder jag mina köpta poäng enbart för riktigt lyxiga och ofta dyra hotell. Mitt personliga riktmärke är att den totala kostnaden ska vara cirka 50% mindre med poäng än att köpa det kontant för att jag ska nyttja mina poäng.

Det finns många fantastiska hotell du kan nyttja poängen på, men nedan hotell är några jag själv håller ett öga på: 

Hotell för 95,000 poäng (pris som lägst 3300 kr per natt vid fem nätters vistelse, eller 4000 kr/natt om mindre än fem nätter)
Waldorf Astoria Cancun. Foto: Hilton
 • Waldorf Astoria Beverly Hills. Hotellet är ett av de absolut lyxigaste i Los Angeles. Kostar ofta över $1000 (~9000 kr) per natt kontant.
 • Waldorf Astoria Amsterdam. Hotellet anses vara ett av de lyxigaste i Amsterdam och är dessutom i en historisk och anrik byggnad. Kostar ofta över 650 EUR (~7000 kr) per natt kontant.
 • Waldorf Astoria Cancun. Det här hotellet har inte öppnat än, men ser riktigt trevligt ut. Tidiga indikationer visar att det kommer kosta cirka $700 (~6300 kr) per natt kontant.
 • Grand Wailea, A Waldorf Astoria Resort (Hawaii). Det är inte alltid lätt att boka Hawaii på poäng, så detta är ett utmärkt alternativ för en lite lyxigare vistelse på Hawaii. Kostar ofta över $1000 (~9000 kr) per natt kontant.
 • Conrad Bora Bora Nui. Det här ska vara ett av världens bästa hotell, dock lite svårt för oss svenskar att ta oss till. Kostar ofta över 120,000 XPF (~11,000 kr) per natt kontant. OBS: Det här hotellet kostar 89,000 poäng per natt, inte 95,000 poäng, dvs cirka 3000 kr/natt vid fem nätters vistelse. 
 • Mango House Seychelles, LXR Hotels & Resorts. Seychellerna är ett alltmer populärt alternativ och det här hotellet ska enligt rapporter verkligen vara värt resan. Kostar ofta över 850 EUR (~9000 kr) per natt.

Sammanfattning

Köp av Hiltonpoäng kan vara ett utmärkt sätt att få rabatt på lyxiga hotell världen över. Om man har en resa i åtanke och verkligen vill boka ett visst hotell, dvs har ett bestämt resmål brukar jag alltid rekommendera en att köpa medan det är kampanj. Det går ofta att få 50-75% rabatt på vistelser på riktigt fina hotell genom att använda sina poäng. Kampanjerna återkommer flera gånger om året så det går att köpa flera gånger om man inte har möjlighet till det nu.

 

Av

9 Kommentarer

 1. Trevligt med fler hotellinlägg. Hoppas du fortsätter med det. Flyget är ju bara en del av resan 😉

 2. Jag köpte precis 320k poäng. Ska försöka boka Conrad maldiverna, har alltid velat åka dit. tack för tipset

  • Damon Svara

   Härligt. Conrad Maldives ska vara fantastiskt, hoppas du får en fantastisk resa när du väl åker!

 3. Hej! Går det att få femte natten gratis på något sätt fast utan platinum?

  • Damon Svara

   Hej, det går att få den femte natten gratis såvida du har Hilton-status. Det räcker att du t.ex är Hilton Silver, vilket du kan få efter antingen fyra separata vistelser eller tio nätter på Hilton-hotell.

 4. Superbra inlägg!
  Om man bokar en beach villa med guld status, hur stor chans har man att bli uppgraderad till en overwater villa?

  • Damon Svara

   Kul, tack Oliver! Man kan tyvärr inte räkna med uppgraderingar på Maldiverna-hotellen då de brukar undantas från uppgraderingspolicyn även som statusmedlem. Det kan dock såklart hända, och har hänt. Man brukar kunna få tillgång till rabatterade uppgraderingspriser i förskott om man vill garantera rumstypen.

Skriv en kommentar