En av mina favoritsysslor är att få mer men betala mindre. Det är också en av principerna bakom Lyxresan – att kunna maximera det värdet man får tillbaka från varje krona man spenderar på sitt resande. Jag skrev ett inlägg för ett tag sedan om prisgarantier och hur användandet av dem kunde få en att spara 25-50% på hotellvistelser, utan att kompromissa på hotellkvaliteten. Många läsare har skrivit till mig och delat med sig av sina egna upplevelser av att ha kunnat utnyttja prisgarantierna, och där man sparat många tusenlappar.

Samtidigt har många läsare har hört av sig och velat ha flera konkreta exempel och därför tänkte jag berätta om den senaste prisgarantin jag fick igenom. Jag skriver det här från loungen på JW Marriott Marquis i Dubai, ett av världens högsta 5-stjärniga hotell. Jag är väldigt nöjd över det fantastiska priset som jag fick på hotellet med prisgarantin inräknad.

Vad är prisgarantier?

Hotellbolagen vill gärna att kunder ska boka direkt genom deras egna hemsidor, och vill gärna att kunder undviker att boka genom kanaler som hotels.com, då hotellbolagen måste betala uppemot 20% i provision till tredjepartssajterna. Därför erbjuder dem prisgarantier för att kunden ska boka direkt hos dem. Erbjudandena varierar – alltifrån att priset matchas till att priset matchas och att man får ytterligare 25% rabatt på det lägre priset. Jag går in mer på djupet om prisgarantier och hur du maximerar dessa här.

Min resa till Dubai

Dubai är en av mina favoritdestinationer. Alla gillar inte det – men jag tycker att det är en fantastisk destination med lyxiga hotell till en liten peng, sol och bad och dessutom bara 6 timmar bort från Sverige. Även om lyxhotell brukar vara billiga året runt i Dubai så är de extra billiga under sommaren då temperaturerna i Dubai går upp till 38-40 grader.

Personligen trivs jag verkligen i värmen och tycker det är jättehärligt att ligga vid poolen när det är så varmt – och det faktum att det finns stora pengar att spara är bara en extra bonus!

Även utan utnyttjandet av prisgarantier kan man hitta fantastiskt lyxiga hotell för runt 1000 kr per natt, men jag tackar aldrig nej till en möjlighet att spara ännu mer.

Planerandet av hotellet

I planerandet av resan ville jag i den mån möjligt bo på ett Marriott-hotell. Marriott har många hotell i Dubai, och dessutom många lyxhotell som intresserade mig. Lägg sedan till att de har en prisgaranti där man kan spara ytterligare 25% om man hittar ett billigare pris så fanns det ingen bättre kedja för just denna resa.

Jag började med att hitta några olika hotell som jag tyckte såg bra ut och som jag ville bo på. Jag skrev ner vilka priser som var listade på Marriotts egna hemsida och sedan följde jag mina egna tips kring prisgarantier som du hittar här, där jag sökte bl.a på Trivago och Kayak för att se om någon av hotellen hade lägre priser listade på en tredjepartssida än Marriotts egna hemsida.

Läs också: Nybörjarguiden – den fullständiga guiden för att komma igång med ditt lyxresande
JW Marriott Marquis Dubai
JW Marriott Marquis Dubai
JW Marriott Marquis Dubai var ett utmärkt val för en blandning av sol och bad och citysemester

Det visade sig att hotellet JW Marriott Marquis Dubai hade ungefär 25% billigare priser på en tredjepartssida, Amoma.com, och det blev således mitt val för min Dubaivistelse.

JW Marriott Marquis Dubai var mitt toppval av de hotell jag hittade så jag var väldigt nöjd. Det här är världens högsta 5-stjärniga hotell – med hela 70 våningar och 1400 rum. Dessutom har den fantastiska omdömen, många bra restauranger, bra pool och vad som verkade vara en riktigt bra lounge. Score!

Lyckad prisgaranti: 3215 AED (~8500 SEK) blev 1628 AED (~4300 SEK)

Pris innan prisgaranti
Ordinarie pris på JW Marriott Marquis Dubai

På Marriotts egna hemsida var lägsta priset för dem 6 nätterna cirka 8500 SEK (3215 AED) – ett riktigt bra pris för ett hotell av denna standard, men som sagt, det råder typiskt lägre priser i Dubai under sommaren.

Min sökning på Trivago visade ett antal hotellsajter som hade ett billigare pris än Marriotts egna hemsida, men Amoma.com hade det lägsta priset – cirka 5700 SEK (2170 AED) för 6 nätter. Priset på Amomas hemsida inkluderade dessutom frukost. Amomas pris var alltså mer än 30% billigare än Marriotts egna hemsida – galet! Om Marriott godkänner prisgarantin matchar man alltså Amomas pris – och ger därutöver 25% mer i rabatt!

Läs också: Nybörjarguiden – den fullständiga guiden för att komma igång med ditt lyxresande
Pris efter prisgaranti
Uppdaterat pris efter prisgarantin – nästan 50% besparing!

Jag skickade in en förfrågan till Marriott om prisgarantin och efter cirka 20 timmar kom det ett svar från Marriott. Man hade accepterat min prisgaranti och uppdaterat priset till cirka 4300 SEK (1628 AED).

Totalt hade priset alltså gått från redan prisvärda 8500 SEK för 6 nätter till 4300 SEK – hela 50% besparing!

Sammanfattning

Prisgarantier är ett av mina favoritsätt att få ner kostnaden på mina hotellvistelser rejält. Det kan innebära en besparing på 25-50% vilket blir stora pengar i slutändan. Det kräver lite energi och tid för att få ihop, men det är det lätt värt det. Följer man tipsen i min större guide om prisgarantier har man en steg-för-steg guide till hur man bäst utnyttjar prisgarantier till sin fördel.

Av

11 Kommentarer

 1. Hej Damon!

  Jag har läst en del om att man ibland inte alltid får igenom sina BRGer, hur kommer det sig?

  Fredric

  • Damon Svara

   Hej Fredric,
   Det stämmer. Det är viktigt som jag nämner i min andra artikel att man jämför samma rumstyper, och samma flexibilitet (dvs återbetalningsbar/icke återbetalningsbar). Hotellgrupperna vill försöka undvika att godkänna prisgarantierna, men följer man mina tips och reglerna så är det enkelt att få igenom prisgarantierna.

   Med vänlig hälsning, Damon

 2. Fråga: I en stad som Dubai där det finns typ 40+ hotell inom t.ex Marriott hur gör du för att shortlista ställen ?

  Intressant inlägg.. jag ser gärna mkt mer hotellartiklar o recensioner 🙂

  • Damon Svara

   Hej Wille,
   Jag brukar läsa omdömen på Tripadvisor för att se hur hotellet står till. Därefter har jag t.ex inom Marriott ett antal varumärken som jag verkligen gillar, som t.ex Luxury Collection, JW Marriott eller St Regis. Jag brukar i regel vilja bo hos någon av de kedjor jag gillar mest, men kollar på helheten och därefter när jag har 5-10 olika hotell börjar jag kolla prisgarantierna för att se vilket hotell som skulle passa bäst för just den här vistelsen.

   Med vänlig hälsning, Damon

 3. Läste din andra artikel också, tycker du hilton eller Marriott är enklare med detta?

  • Damon Svara

   Hej Daniela,

   Jag tycker Marriott är mycket enklare. Och anledningen är rätt enkel. Hilton vill att villkoren ska vara exakt likadana, t.ex vill man att ett hotell som är flexibelt ska vara lika flexibelt hos tredjepartssidan – dvs det ska gå att avboka till exakt samma villkor. Marriott däremot utgår från huruvida det är avbokningsbart eller inte. Den sida man jämför med kan t.ex ha fri avbokning till 1 juni och Marriott kan ha till 30 juni och de skulle fortfarande godkänna prisgarantin, då båda bokningarna skulle anses som flexibla av dem.

   Med vänlig hälsning, Damon

Skriv en kommentar