Kreditkort – det snabbaste sättet att tjäna poäng

Precis som jag nämnde tidigare finns det en hel del olika sätt att kunna tjäna poäng för att sedan använda det för lyxiga reseupplevelser. I den här artikeln tar jag upp kortet som jag tycker är allra bäst för en som vill komma igång med sitt poängsamlande. Om du vill djupdyka i de olika korten som finns på den svenska marknaden, så har jag en fullständig lista på de kreditkort jag rekommenderar här.

I kommande artiklar kommer jag även gå igenom andra bra tips och sätt att generera poäng på.


Kreditkort är grymt bra under rätt förutsättningar

Hemligheten till att kunna uppgradera sitt resande, som säkert är uppenbart vid det här laget, är att tjäna sina poäng via kreditkort. Jag tjänar flera hundratusen poäng per år genom att strategiskt använda mig av olika kreditkort. 

Och det är något som vem som helst kan göra. 

I Sverige finns det ofta en återhållsamhet när det kommer till kreditkort – vi har nog alla hört historierna om att man blir fast med stora summor i ränta varje månad. Men om man använder sig av kreditkort på rätt sätt, så kan det öppna upp för en hel del fantastiska möjligheter. Förutsättningen är bara att du kan betala av dina skulder på kreditkortet i helhet varje månad. Så länge du betalar av hela din skuld varje månad betalar du inga räntor eller avgifter. 

Du ska alltså behandla ett kreditkort precis som du skulle behandla ett bankkort, och bara handla för det du har möjlighet att betala av i slutet av månaden. Jag började med mitt första kreditkort som student (utan att ha byggt upp särskilt stark kredithistorik), så det är möjligt att börja på liten skala.

Jag får en rekryteringsbonus när du blir godkänd genom min inbjudan till American Express. Detta erbjudande är det bästa offentliga erbjudandet som existerar för kortet. Tack för ditt stöd!


SAS Eurobonus American Express Premium Card – det bästa kortet för den som vill komma igång

SAS Eurobonus American Express Premium Card är idag det bästa kortet för en nybörjare som vill börja samla poäng via kreditkort. De poäng som du tjänar förs månatligen över till SAS. Anledningen till att detta kort är det bästa kortet när man börjar sitt poängsamlande är att det kommer med en hel drös bra förmåner fast till en låg årskostnad. Du tjänar poäng på alla köp som du gör och får därutöver en del förmåner som gör ditt resande och din vardag enklare.

Angående SAS intention att gå med i Skyteam: Eurobonus är det mest värdefulla i SAS som flygbolag och jag har stort förtroende för att man kommer se till att poängen fortsatt är värdefulla även efter att man eventuellt går med i Skyteam., som kan dröja till 2025. Eurobonus och SAS Amex är fortsatt det bästa sättet att tjäna poäng som kan nyttjas för att resa i Business och First Class. Jag fortsätter själv samla Eurobonuspoäng och har kvar mina SAS Amex. Du kan läsa mer om ändringen här

Just nu: Högre välkomstbonus – 10 000 Eurobonuspoäng istället för ordinarie välkomstbonus på 6 000 Eurobonuspoäng!

Årskostnad: 135 kr/månad
Välkomstbonus: 10 000 Eurobonuspoäng (värt cirka 1250:-) efter att du spenderat 36 000 kr inom 3 månader när du blir inbjuden och söker via mig. Klicka HÄR för att få en inbjudan.

Kortets egenskaper
 • Välkomstbonus på 10 000 Eurobonuspoäng (värde 1250:-) efter att du spenderat 36 000 kr inom 3 månader. Gäller vid inbjudan. Klicka HÄR för att få en inbjudan. 
 • 15 Eurobonuspoäng per 100 kr på allt du spenderar
 • Vid 150 000 kr spenderat på ett kalenderår, får du en rabattvoucher som ger upp till 2 personer 50% rabatt på en bonusresa hos SAS och Star Alliance. Reser du själv betalar du alltså 50% av det ordinarie poängpriset, och reser ni två personer så betalar ni endast för en. Läs mer om Amex 2-för-1 vouchern här.
 • Ett extrakort ingår, vilket gör att exempelvis din partner också kan handla med kortet, och ni kan således tjäna poängen snabbare. Helt utan extra kostnad.
 • Förtur till konsertbiljetter via American Express Invites.
 • En riktigt bra reseförsäkring som täcker dig, din maka/make/sambo samt hemmavarande barn under 25 år. Reseförsäkringen är utan självrisk, och jag har t.ex under åren fått ersättning för trasiga glasögon, trasig väska och försenad ankomst. Läs fullständiga försäkringsvillkor för Premium här. 

KLICKA HÄR FÖR ATT SÖKA KORTET OCH LÄSA MER


Premium-kortet är det absolut bästa kortet för den som vill komma igång med sitt poängsamlande – det har en låg årsavgift och kommer med bra förmåner och poängintjäning. För den som vill skala upp sitt poängsamlande eller ta det till nästa nivå och lära sig om de andra kreditkorten som jag rekommenderar, så kan man få information om alla de bra svenska kreditkorten här. 

Nästa artikel i serien:  En översikt över olika flygbolags lojalitetsprogram

8 Kommentarer

 1. Hejsan!

  Vad är skillnaden på att välja ett sas eurobonus american express card och ett sas eurosbonus world mastercard premium? Hur är ett av korten bättre?

  • Damon Svara

   Hej! Amex har generellt ett bättre värdeerbjudande då kortet är gratis, har bra poängintjäning, bra försäkring och därutöver tjänar man en rabattvoucher som ger en 50% rabatt om året. Mastercard är ett utmärkt komplement till Amexet, men om man måste välja ett av korten är Amex starkast då förmånerna sett till helheten är bäst. Hör av dig om du har fler frågor eller funderingar!

 2. Hej!
  Är det något annat som gör att SAS Amex Premium kortet är mer fördelaktigt än SAS Amex Classic förutom att det är 5 poängs skillnad per intjänad 100-lapp samt extra reseförsäkring?

  Det ser ut som SAS Amex Classic är gratis men att SAS Amex Premium kostar i vanliga fall 1000kronor/år. Jag tänker om jag missat något som inte står med.

  Hälsningar Frida

  • Damon Svara

   Hej Frida!
   Precis som du säger tjänar du 5 poäng extra per 100 kr med SAS Amex Premium jmf med Classic. Premium-kortet ger dig efter 150 000 kr spenderat på ett kalenderår en voucher som ger upp till 2 personer 50% rabatt på valfri bonusresa med alla Star Alliance-bolag. Classic-kortet får du en voucher efter 100 000 kr spenderat MEN vouchern gäller endast för resande inom Europa och dessutom enbart med SAS. Mitt tips är att enbart använda sina poäng för att göra längre resor i business eller first class. Resande inom Europa är redan väldigt billigt och det lönar sig inte att använda sina poäng för det.

 3. Hej Damon!

  Kan man sänka sin kreditgräns med de här korten? Vill ej ha för stor kredit!

  • Damon Svara

   Hej Alexander,

   Japp, det går bra. Det är bara att ringa in och sänka din kreditgräns till önskat belopp 🙂

 4. Hej! Är det möjligt att koppla min sambos kredit-/betalkort till mitt Eurobonuskonto eller går det bara med kort i mitt namn?

Skriv en kommentar