Det här inlägget är en del av en artikelserie där man får följa med på min resa i First Class världen runt. Kontantpriset på denna resa är cirka 260 000 kr per person – vi betalade cirka 10200 kr kontant per person. Läs introduktionsinlägget här för hela prisbilden.


Introduktion: Planerandet av min världen runt-resa i First Class
Loungerecension: Lufthansa First Class Terminal, Frankfurt
Flygrecension: Lufthansa First Class, Frankfurt till Chicago
Loungerecension: United Polaris Lounge, Chicago
Flygrecension: ANA First Class, Chicago till Tokyo Haneda
Loungerecension: ANA Suites Lounge, Tokyo Haneda
Flygrecension: Thai Airways First Class, Tokyo till Bangkok
Hotellrecension: So Sofitel Bangkok
Flygrecension: Thai Airways Business Class, Bangkok till Dubai
Hotellrecension: Park Hyatt Dubai
Loungerecension: Lufthansa Senator Lounge, Dubai
Flygrecension: Lufthansa First Class, Dubai till Frankfurt
Flygrecension: Swiss Business Class, Zurich till New York JFK
Hotellrecension: EVEN Hotel Times Square South
Loungerecension: SWISS Business Class Lounge, New York JFK
Flygrecension: Asiana First Class, New York till Seoul
Hotellrecension: Grand Hyatt Incheon
Loungerecension: Flera olika lounger på Incheon, Seoul
Flygrecension: LOT Business Class, Seoul till Warszawa


United Polaris Lounge, Chicago

Vem får tillgång? Resenärer som avgår i Business Class och ska resa utanför Nordamerika med något av bolagen i Star Alliance (exempelvis SAS), resenärer som ankommit i Business Class (från utanför Nordamerika) och som har vidare anslutning inom Star Alliance
Hur ser öppettiderna ut? 7.15 – 21.00 dagligen
Hur ser utbudet ut? Ny lounge med dusch, buffé och en a-la-cartemeny som ändras regelbundet. Brett utbud av cocktails och vin, champagne och annan dryck. Kan bli väldigt mycket folk vid vissa tidpunkter.
Snabba tankar: Med amerikanska mått mätt är detta en av de bästa loungerna i hela USA. Ett riktigt bra ställe att hänga på innan flyget. Helt klart värt omvägen om man flyger från någon av de andra delarna av Chicago’s flygplats. Om du flyger med SAS (som flyger från en annan del), planera ordentligt med tid för att flytta mellan flygplatsens delar.

 

Vägen till loungen

Efter en alldeles suverän flygning med Lufthansa till Chicago hade vi ett par timmar att döda innan vi skulle flyga vidare till Tokyo med ANAs First Class. Det som alltid är lite jobbigt med att ha transfer i USA är att man, olikt andra länder, måste gå igenom passkontroll och tull för att sedan gå igenom säkerhetskontrollen på nytt. Det innebär att en transfer som vanligtvis tar några minuter snabbt kan bli en timme, eller i värsta fall, nästan två timmar. I det här fallet hade vi tur och hade gått igenom både passkontrollen och tullen på under en timme och hamnade till slut efter en tågtransfer i avgångsterminalen.

Tyvärr hade vi inte fått boardingkortet för vår flygning mellan Chicago och Tokyo i Frankfurt och vi behövde således hitta till ANAs incheckningsdiskar och be om boardingkorten för att kunna bege oss till loungen.

Väl vid incheckningsdiskarna ser vi att de öppnar först om trettio minuter så det var bara att stå där tills någon ur personalen dök upp.

ANA's incheckningsdisk i Chicago. Enskild incheckning för First Class-passagerare.
ANA’s incheckningsdisk i Chicago. Enskild incheckning för First Class-passagerare.
First Class-matta vid ANAs incheckning
First Class-matta vid ANAs incheckning

Ett projekt i sig att hitta loungen

Incheckningen öppnade, i vanlig japansk ordning, exakt vid den tidpunkten som hade blivit annonserad. Bara någon minut efter var vi incheckade och vårt bagage var skickat hela vägen till Bangkok. Vi blev också rekommenderade att besöka United’s nya Polaris Lounge som jag kommer recensera kort i detta inlägg. Incheckningsagenten som var United-anställd men idag agerade å ANAs vägnar var mycket stolt över loungen och lovade att vi inte skulle bli besvikna.

Efter en snabb säkerhetskontroll var vi återigen airside och behövde nu leta reda på loungen. Det var enklare sagt än gjort. Efter mycket om och men kom vi fram till det stället som vi tidigare fått anvisningar till. Vi frågar en ur personalen och frågar vart United Polaris Lounge är. Till svar får vi veta att loungen är stängd för renovering, vilket för mig låter väldigt konstigt då den är helt nyöppnad?

I full frustration börjar jag nu försöka leta fram information på internet, som visar att vi bara är 50 meter ifrån loungen. Otroligt nog låg loungen där. 50 meter från där Uniteds egna personal uppgett att loungen är stängd. Skumt. Moral of the story: lita inte blint på flygplatspersonalen ;).

En fantastisk början

Stilrent var temat för United's Polaris Lounge.
Stilrent var temat för United’s Polaris Lounge.

United har gått ut med budskapet om att modernisera och uppgradera nivån på sina lounger och redan efter ett par minuter i loungen kan jag bekräfta att de är på helt rätt väg. Ljusår före exempelvis SAS och om United fortsätter sin expansion på detta vis så kommer de helt klart bli ett mer attraktivt flygbolag att resa med.

Tyvärr var det extremt mycket folk i loungen så det blev inte så bra bilder på själva loungen – men kortfattat är den i mycket gott skick och har en väldigt elegant inredning.

Det som Polaris-loungen ofta får mycket beröm för är att de har en a-la-carte-restaurang som jag var väldigt sugen på att prova så vi begav oss till den lilla restaurangen på en gång, som hade kanske 10 bord totalt. Man kunde också beställa mat och äta vid de andra sätena, men i restaurangen så fick man också en kypare.

En snabb bild på loungen, med "restaurangen" på högersidan.
En snabb bild på loungen, med ”restaurangen” på högersidan.
United Polaris Lounge, restaurang
United Polaris Lounge, restaurang

Det fanns ett par bord lediga när vi kom till loungen och vi blev snabbt omhändertagna av den trevliga personalen och fick menyer tilldelade. Servicen skulle jag säga låg på samma nivå som en bra restaurang i USA, alltså inget att klaga på.

Mat & Dryck

Uniteds lounge har både en buffé (som tyvärr inte kom med på bild), och en a-la-cartemeny. Menyn är gjord som så att det finns ett par större rätter men det allra mesta är ”small bites” dvs. smårätter som är perfekta att dela på. Vi valde att prova ett axplock av rätterna för att kunna recensera och det mesta smakade faktiskt riktigt bra, med några riktiga guldkorn i mixen.

Dryckesmeny
United Polaris Lounge, dryckesmeny
United Polaris Lounge, dryckesmeny
United Polaris Lounge, dryckesmeny
United Polaris Lounge, dryckesmeny
United Polaris Lounge, dryckesmeny
United Polaris Lounge, dryckesmeny
United Polaris Lounge, dryckesmeny
United Polaris Lounge, dryckesmeny
United Polaris Lounge, dryckesmeny
United Polaris Lounge, dryckesmeny
Matmeny
United Polaris Lounge, matmeny
United Polaris Lounge, matmeny
United Polaris Lounge, matmeny
United Polaris Lounge, matmeny
United Polaris Lounge, matmeny
United Polaris Lounge, matmeny

Vi var i loungen när lunch-och middagsmenyn serverades så kan inte uttala mig om frukosten men även den ser väldigt god ut. Som jag nämnde är det allra mesta på menyn smårätter som är perfekt att dela på, så vi beställde en del olika rätter.

Lätt stekt tonfisk med mizunagrönsaker, picklad morot och daikon, Ponzu-dressing
Lätt stekt tonfisk med mizunagrönsaker, picklad morot och daikon, Ponzu-dressing

Jag älskar vanligtvis tonfisk men denna var riktigt tråkig och smaklös, tyvärr.

"Fontina"-köttbullar i tomatsås, basilika och olivolja
”Fontina”-köttbullar i tomatsås, basilika och olivolja

Riktigt goda köttbullar gjort på italienskt vis. En riktigt välbalanserad rätt med bra smaker.

Friterad kyckling 'Southern Style', med hot sauce, honung och grönsaker
Friterad kyckling ’Southern Style’, med hot sauce, honung och grönsaker

Tyvärr var kycklingen friterad för länge och blev således torr. Jag hade stora förväntningar på denna då den sålts in av servitören.

Räkor och grits, tazzoskinka, krispig okra och tomatsås
Räkor och grits, tazzoskinka, krispig okra och tomatsås

Bland det godaste jag ätit i mitt liv. Magisk rätt som verkligen skriker sydstat. Riktigt smakrika räkor, gritsen var krämig och smakrik och tillbehören balanserade rätten. Suverän rätt!

Entrecôte med apelsin-och ingefärssås, svart ris och wokgrönsaker
Entrecôte med apelsin-och ingefärssås, svart ris och wokgrönsaker

Inte många tuggor av entrecoten, men den var god och tillbehören gick väl ihop.

Överlag var jag positivt överraskad av maten och servicen. Det känns verkligen som att United hittat ett gyllene recept här :-).

Duschrum

Vår flygning till Tokyo skulle vara runt 13 timmar, och efter att ha flugit hela dagen behövdes en dusch. I loungen finns en separat del med en ”duschvärd” och ett antal duschrum fanns tillgängliga när vi kom. Om en dusch inte finns ledig kan man skriva upp sig på en lista, och bli kallad när ett rum är ledigt.

Massiv regndusch i loungen
Massiv regndusch i loungen

Det första man ser när man kommer in i det väldigt fräscha rummet är den massiva regnduschen. Duschrummet är drömmigt och jag började direkt önska att vi hade det så fint hemma. Riktigt bra vattentryck i duschen, och det tog bara någon sekund innan vattnet var vid rätt temperatur. Det är visserligen inte något speciellt för oss som bor i Sverige och är vana vid det, men i resterande delar av världen plågas man tyvärr ofta av både dåligt vattentryck och att det tar evigheter att bli varmt.

Saks Fifth Avenue ansvarar för alla produkter i duschrummet
Saks Fifth Avenue ansvarar för alla produkter i duschrummet

Lyxmärket Saks Fifth Avenue har ingått ett omfattande samarbete med United, där deras produkter bl.a finns ombord på deras Business Class-produkt. Även duschrummen är fyllda med Saks Fifth Avenue-brandade produkter – alltifrån handdukarna till duschmattan var därifrån. Och det märktes helt klart. Alla produkter osade kvalitet.

Duschmattan var riktigt skön att gå på, visserligen är det en liten detalj men ändå! 🙂

United Polaris Lounge, duschrum
United Polaris Lounge, duschrum
United Polaris Lounge, duschrum
United Polaris Lounge, duschrum

Duschrummet hade egentligen allt man kunde önska och lite till. Man kan be om rakblad, tandborste och andra nödvändigheter om man så behöver det. Allt ingår givetvis i besöket.

Efter duschen var det dags för oss att bege oss till gaten och nästa flygning som jag sett fram emot länge, ANAs First Class hela vägen till Tokyo.

Sammanfattning

United’s Polaris Lounge imponerar helt klart och är nog en av de bättre Business Class-lounger som finns. Det är inget ställe som man ska spendera flertal timmar i, men för ett snabbt besök där man får äta lite god mat, ta en snabb dusch och slappna av är det perfekt. Maten imponerade verkligen på mig och duschrummet var stort och välplanerat. Flyger man från Chicago är denna lounge alltså ett måste.

I nästa del går vi igenom ANA’s fantastiska First Class, som var en av de bästa flygningarna jag haft på länge.

Av

1 Kommentar

Skriv en kommentar