Kreditkort är grymt bra under rätt förutsättningar
Hemligheten till att kunna uppgradera sitt resande, som säkert är uppenbart vid det här laget, är att tjäna sina poäng via kreditkort. Jag tjänar flera hundratusen poäng per år genom att strategiskt använda mig av olika kreditkort.
Och det är något som vem som helst kan göra – även du.
I Sverige finns det ofta en återhållsamhet när det kommer till kreditkort – vi har nog alla hört historierna om att man blir fast med stora summor i ränta varje månad. Men, om man använder sig av kreditkort på rätt sätt, så kan det öppna upp för en hel del fantastiska möjligheter. Förutsättningen är bara att du kan betala av dina skulder på kreditkortet i helhet varje månad. Så länge du betalar av hela din skuld varje månad betalar du inga räntor eller avgifter.
Du ska alltså behandla ett kreditkort precis som du skulle behandla ett bankkort, och bara handla för det du har möjlighet att betala av i slutet av månaden. Jag började med mitt första kreditkort som student (utan att ha byggt upp särskilt stark kredithistorik), så det är möjligt att börja på liten skala till att börja med och sedan öka med tiden.
Jag får en rekryteringsbonus när du blir godkänd genom min inbjudan till American Express. Detta erbjudande är det bästa offentliga erbjudandet som existerar för kortet. Tack för ditt stöd!
Din guide till olika svenska kredit-och betalkort
De svenska kredit-och betalkorten som är fokuserade på resande i Sverige är relativt få. Det finns ett antal kort som ges ut i samarbete med SAS, men även Norwegian, Lufthansa British Airways har sina egna kort i Sverige. American Express ger ut både kort under SAS varumärke (co-branded), och under sitt egna varumärke.
Fokus i den här artikeln kommer vara på de olika SAS-korten samt American Express egen-brandade kort. Anledningen till att British Airways eller Lufthansas kort inte tas upp är för att det helt enkelt inte är ett särskilt bra kort. Norwegians kort tar jag inte med på grund av att det inte tar dig närmare din nästa lyxresa.
Alla kort som är med i den här artikeln kan du säga upp när som helst – och få tillbaka årsavgiften för den del du inte förbrukat. Detta gäller oavsett om du betalat avgiften i förskott eller per månad.
American Express
American Express är ett internationellt företag och ett av mina absoluta favoritföretag. Utöver det faktum att de erbjuder riktigt bra kort för den svenska marknaden, så är de även ett bolag som verkligen förstår sig på god service. Historiskt sett har Amex största problem varit att kortet inte accepterats på så många ställen, men idag skulle jag säga att det snarare är undantaget än regeln att Amex inte accepteras i butik. I samband med att iZettle och liknande företag kommit in på marknaden med mobila betalterminaler så tar ofta även den lilla kiosken på hörnet eller foodtrucken Amex. Klarna och PayPal accepterar i regel alltid Amex när man handlar online. Det är dock alltid smart att ha ett backup-kort (t.ex ett MasterCard eller Visa) till de få gånger då Amex inte accepteras. Jag har dessutom varit med om en del olika reklamationsärenden och försäkringsärenden under mina år som kortmedlem hos American Express och alltid fått hjälp snabbt och vänligt utan något strul.
I Sverige ger American Express ut två olika typer av kort. De ger ut kort under sitt egna varumärke, bland annat American Express Platinum och American Express Gold. Därutöver ge de även ut tre kort under SAS varumärke, bl.a SAS EuroBonus American Express Premium Card och SAS EuroBonus American Express Elite Card.
I den här artikeln tar jag upp de två SAS Amex-kort som jag tycker är bäst och skapar mest värde, och som snabbast tar dig ut i världen på roliga lyxresor. Om du vill lära dig mer om American Express Platinum som i mitt tycke är kortet med bäst reseförmåner, så har jag skrivit ett inlägg om kortet här om du är intresserad.
SAS Eurobonus American Express Premium Card – det bästa kortet för en nybörjare
SAS Eurobonus American Express Premium Card är idag det bästa kortet för en nybörjare som vill börja samla poäng via kreditkort. De poäng som du tjänar förs månatligen över till SAS. Anledningen till att detta kort är det bästa kortet när man börjar sitt poängsamlande är att det kommer med en hel drös bra förmåner fast till en låg månadskostnad – 100 kr/månad. Du tjänar poäng på alla köp som du gör och får därutöver en del förmåner som gör ditt resande och din vardag enklare. Läs mer om kortet i detalj här.
Månadskostnad: 135 kr/månad
Just nu – Förhöjd välkomstbonus: 20 000 Eurobonuspoäng (värt cirka 2500:-) efter att du spenderat 36 000 kr inom 3 månader när du blir inbjuden och söker via mig. Klicka HÄR för att få en inbjudan.
Kortets egenskaper
- Välkomstbonus på 20 000 Eurobonuspoäng (värde 2500:-) efter att du spenderat 36 000 kr inom 3 månader. Gäller vid inbjudan. Klicka HÄR för att få en inbjudan.
- 15 Eurobonuspoäng per 100 kr på allt du spenderar
- Vid 150 000 kr spenderat på ett kalenderår, får du en rabattvoucher som ger upp till 2 personer 50% rabatt på en bonusresa hos SAS och SkyTeam. Reser du själv betalar du alltså 50% av det ordinarie poängpriset, och reser ni två personer så betalar ni endast för en. Läs mer om Amex 2-för-1 vouchern här.
- Ett extrakort ingår, vilket gör att exempelvis din partner också kan handla med kortet, och ni kan således tjäna poängen snabbare. Helt utan extra kostnad.
- Förtur till konsertbiljetter via American Express Invites.
- En riktigt bra reseförsäkring som täcker dig, din maka/make/sambo samt hemmavarande barn under 25 år. Reseförsäkringen är utan självrisk, och jag har t.ex under åren fått ersättning för trasiga glasögon, trasig väska och försenad ankomst. Läs fullständiga försäkringsvillkor för Premium här.
KLICKA HÄR FÖR ATT SÖKA KORTET OCH LÄSA MER
SAS Eurobonus American Express Elite Card – ett riktigt bra kort när du kommit igång med ditt poängsamlande
SAS Eurobonus American Express Elite Card är ett riktigt bra kort och det bästa kortet om man vill tjäna en hel del poäng till SAS. Precis som Premium-kortet förs poängen du tjänar månatligen över till ditt SAS-konto. Det här kortet är dyrare än Premium-kortet men kommer med högre poängintjäning, två rabattvouchers istället för en, Silverstatus hos SAS och bättre försäkring. Läs mer om kortet i detalj här.
Månadskostnad: 500 kr/månad
Just nu – Förhöjd välkomstbonus: 60 000 Eurobonuspoäng (värde cirka 7500:-) efter att du spenderat 45 000 kr inom 3 månader när du blir inbjuden och söker via mig. Klicka HÄR för att få en inbjudan
Kortets egenskaper
- Välkomstbonus: 60 000 Eurobonuspoäng (värde cirka 7500:-) efter att du spenderat 45 000 kr inom 3 månader när du blir inbjuden och söker via mig. Gäller vid inbjudan. Klicka HÄR för att få en inbjudan.
- 20 Eurobonuspoäng per 100 kr på allt du spenderar
- 2 st rabattvouchers som ger upp till 2 personer 50% rabatt på en bonusresa hos SAS och SkyTeam. Första vouchern får du vid 150 000 kr spenderat under ett kalenderår. Den andra får du vid 300 000 kr spenderat under ett kalenderår. Reser du själv betalar du alltså 50% av det ordinarie poängpriset, och reser ni två personer så betalar ni endast för en. Läs mer om Amex 2-för-1 vouchern här.
- Du är alltid minst Silver-medlem hos SAS. Du får 20 000 statusgrundande poäng per år, vilket kan hjälpa dig på traven med att kvalificera för nästa medlemsnivå. Som Silver-medlem hos SAS får du ökad prioritet inom SkyTeam och får bl.a checka in extra bagage. Läs mer om Silver-status här.
- Tre extrakort ingår, vilket gör att ni kan bli totalt fyra personer som samlar poäng ihop. Helt utan extra kostnad.
- Förtur till konsertbiljetter via American Express Invites.
- En riktigt bra reseförsäkring som täcker dig, din maka/make/sambo samt hemmavarande barn under 25 år. Reseförsäkringen är utan självrisk, och jag har t.ex under åren fått ersättning för trasiga glasögon, trasig väska och försenad ankomst. Från och med 1 januari 2020 ingår en omfattande hyrbilsförsäkring. Läs fullständiga försäkringsvillkor för Elite här.
KLICKA HÄR FÖR ATT SÖKA KORTET OCH LÄSA MER
Mastercard
SEB Kort har i samarbete med SAS släppt två olika kreditkort som man kan tjäna SAS-poäng på. Korten är inte lika bra som American Express-korten och fungerar bäst som ett komplement till ett Amex-kort. Jag rekommenderar alltså att man har både ett American Express-kort och ett Mastercard/VISA (ett vanligt bankkort funkar givetvis också). Önskar man tjäna Eurobonuspoäng på köp man gör med ett icke-Amexkort är alltså ett av nedanstående kort ett bra alternativ.
SAS Eurobonus World Mastercard – ett utmärkt komplement till Amex
SAS Eurobonus World Mastercard är det billigare av de två korten och kostar första året 197,50 kr och därefter 395 kr/år. När det kommer till förmåner och intjäning så är kortet sämre än det billigare Amex-kortet (SAS Eurobonus American Express Premium Card), så den enda anledning att inskaffa det här kortet är att få poäng på köp som inte går att göra med ett American Express.
Årskostnad: 258 kr per år första året, därefter 515 kr/år
Välkomstbonus: 3000 Eurobonuspoäng efter tre köp inom 30 dagar
Kortets egenskaper
- Välkomstbonus på 3000 Eurobonuspoäng efter tre köp inom 30 dagar.
- 10 Eurobonuspoäng per 100 kr på köp i svenska kronor, 15 Eurobonuspoäng per 100 kr på köp i utländsk valuta, 20 Eurobonuspoäng per 100 kr vid köp hos SAS.
- Reseförsäkring ingår. Amex försäkring är generellt mycket starkare. Läs mer om SAS Eurobonus World Mastercards försäkring här.
- Du kan mot 95 kr/år få ett extrakort, som gör att du kan tjäna poäng snabbare. Görs tre köp på extrakortet inom 30 dagar från att du aktiverar det får du dessutom 1000 Eurobonuspoäng som välkomstbonus.
- Du tjänar poäng för upp till 200 000 kr spenderat per år, därefter ingen poängintjäning. Vid högre spendering behöver du Premium-kortet nedan.
KLICKA HÄR FÖR ATT SÖKA KORTET OCH LÄSA MER
SAS Eurobonus World Mastercard Premium – när man tagit sitt poängsamlande till nästa nivå
SAS Eurobonus World Mastercard Premium är det dyrare Mastercardet som både kommer med fler fördelar och högre intagning, men också med en betydligt högre prislapp. Med det här kortet kan man tjäna statuspoäng som hjälper en kvalificera mot högre status inom Eurobonus, och kombinerat med SAS American Express Elite kan det bli en rejäl skjuts mot Eurobonus Gold. Du kan läsa mer om hur det funkar här, men i korta drag tjänar man 1000 statuspoäng för varje 26 666 kr man spenderar på kortet.
Årskostnad: 1855 kr/år
Välkomstbonus: 10 000 Eurobonuspoäng efter tre köp inom 30 dagar
Kortets egenskaper
- Välkomstbonus på 10 000 Eurobonuspoäng efter tre köp inom 30 dagar.
- 15 Eurobonuspoäng per 100 kr på köp i svenska kronor, 20 Eurobonuspoäng per 100 kr på köp i utländsk valuta, 25 Eurobonuspoäng per 100 kr vid köp hos SAS.
- Du får 3.75 statuspoäng för varje 100 kr som du spenderar på kortet. De statusgrundande poängen går inte att använda, utan det enda de gör är att hjälpa dig gå upp i status hos SAS. Med andra ord kan det bli enklare att kvalificera för t.ex Gold-nivå hos SAS med denna bonus. Läs mer om det här.
- Obegränsad poängintjäning (jmf. med vanliga SAS Mastercard som stryper poängintjäning vid 200 000 SEK spenderat på ett år)
- Fly Premium: möjlighet till att boka bonusresor i SAS Plus eller SAS Business men betala för SAS Go (economy), vissa villkor måste uppfyllas. Läs mer nedan.
- Du kan mot 95 kr/år få ett extrakort, som gör att du kan tjäna poäng snabbare. Görs tre köp på extrakortet inom 30 dagar från att du aktiverar det får du dessutom 2000 Eurobonuspoäng som välkomstbonus.
- Reseförsäkring ingår. Amex försäkring är generellt mycket starkare. Läs mer om SAS Eurobonus World Mastercard Premium försäkring här.
Fly Premium
Fly Premium låter dig boka en bonusresa i SAS Plus eller SAS Business men endast betala poängpriset för en ekonomibiljett. Inom Fly Premium finns det fyra olika nivåer, som avgör vilken typ av rabatt du kan få och hur ofta du kan utnyttja rabatten. Nivån avgörs av totalt samlade poäng på ditt SAS Eurobonus-konto de senaste 12 månaderna. Fly Premium-rabatten gäller i dagsläget endast på tur och retur-resor och gäller endast under förutsättning att det finns bonusplatser tillgängliga i SAS Plus eller SAS Business.
I totalt samlade poäng ingår alltså allting: från poäng som kommer från Amex och Mastercard, till vanliga flygningar, till poäng från shoppingportaler och hotell.
Antal poäng senaste 12 mån | Flyg i, men betala för economy | Res till | Antal ggr |
0 (grundnivå) | SAS Plus | Skandinavien | 1 bonusresa |
+ 50 000 | SAS Plus | Europa | Obegränsat |
+ 100 000 | SAS Plus | Världen | Obegränsat |
+ 200 000 | SAS Plus eller SAS Business | Världen | Obegränsat |
36 Comments
hej, ett par frågor…
1. måste man alltså ev. betala och göra en anmälan för alla dessa hotelkedjor var för sig:
”Genom ditt Platinum-kort får du status hos flera hotellprogram, vilket i sin tur ger dig förmåner såsom gratis frukost, uppgraderingar, loungetillgång, välkomstgåvor o.s.v. I dagsläget ingår följande hotellstatusar i Platinum-kortet:”
2. jag har ju ett amex platinum sedan flera år (+ 2.500.000 points) och sas silver kort, skulle du i min sits alltså skaffa ett sas/amexkort, är mycket i grekland och där är de inte så förtjusta i amex, men jag flyger minst 25-30 ggr/år, kanske mer om jag tänker efter
bra sida föresten
mvh
y-j l
Hej Yens-Jens,
1) Ja, du måste anmäla dig till hotellkedjorna för sig själv men det sker jättesnabbt via Amex hemsida. Det tar någon minut så är du anmäld till alla program du vill – behöver du hjälp är det bara att du hör av dig.
2) Jag tycker att Platinum-kortet är toppen för förmånerna, men för intjäningen och för att kunna resa i business och first class med poängen rekommenderar jag verkligen att skaffa ett SAS-kort som komplement till ditt Amex Platinum.
Hej Damon,
Tack för en grym sida och många värdefulla tips. Tänkte säga upp mitt Elite kort eftersom jag inte når upp i 300k spend per år (har ett premium sedan tidigare så det får räcka). Vet du vad som händer med den förskottsbetalda årsavgiften samt de bas eurobonuspoäng man fått?
Mvh
Daniel
Hej Daniel! Stort tack. Säger du upp ditt Elite-kort får du tillbaka årsavgiften för den del som du inte har använt :). Poängen och eventuell voucher du tjänat får du också behålla.
Hej Damon! Jättebra sida! Ang. SAS Elite American Express. Funderar att skaffa kortet. När det gäller status hos hotellkjedjor, vilka är dessa ? Hur mycket brukar man få i kredit om man inte har jättehög inkomst ? Gott Nytt År 2019!
Hej Robert,
Tack för din kommentar! SAS Amex Elite kommer med många bra förmåner, men tyvärr inte någon hotellstatus. Om du är sugen på hotellstatus rekommenderar jag att titta på Amex Platinum: https://lyxresan.se/american-express-platinum-det-lilla-extra/
Hej,
Vad menar du med att 15 000 poäng är värt 1 875 kr?
Om du får 15 poäng per 100 kr så borde 15 000 poäng vara ”värt” 100 000 kr. Eller ja omsatt till resa lite annorlunda, men inte så lite som 1 875 kr?
Hej! Nej, utan värderingen av Eurobonuspoängen är 125 kr/1000 poäng. Om du spenderar 100 000 kr på kortet får du 15 000 poäng, vilket ger ett värde på 1875 kr.
Kul, har läst mycket om detta!
Hej Damon,
Tack för en innehållsrik sida! Grymt jobbat!
Har en fråga dock.
För att man ska få 2 for 1 vouchern krävs att jag spenderar 150 000 på Amexkortet. Eller kommer den spenderingen att tillgodoräknas om jag även har SAS eurobonus mastercard? Eller man måste skilja på dem två korten och där det är eurobonusen som tillgodräknas?
tack på förhan!
Hej Daniel!
Stort tack! Det krävs att du spenderar 150 000 kr på Amex-kortet, spending på andra kort räknas tyvärr inte! Däremot ett utmärkt tillfälle att skaffa kortet nu vid årsskiftet så man har hela 2019 på sig att uppnå vouchern.¨
God fortsättning!
Om man har redan samlat poäng med SAS kan man använda dem med den Amex 2-4-1 voucher? Eller måste man använda dem poäng som man tjänar efter man fick kortet?
Hej Angel! Så länge du har poängen går det att använda Amex 2-4-1. Du behöver inte ha tjänat poängen med Amexet :).
Ang välkomstbonusar och byten av korttyp
1 Kan man få välkomstbonus och ”bli värvad-bonus” för både SAS Amex och SAS Mastercard om man ansöker ungefär vid samma tidpunkt?
2 Om jag skaffar Amex kan jag efter en tid värva min sambo till Amex även om hon blivit tilldelad ett Amex extrakort knutet till min eurobonus och mitt konto?
3 Kan man byta till billigare variant av SAS Amex och SAS Mastercard innan gratisperioden på tre månader löpt ut? Sker detta kostnadsfritt och utan förlust av bonus? Hittar ingen info som talar emot att detta ska vara möjligt..
Hej Anders,
1. Ja, det kan du.
2. Ja, det kan du.
3. Ja, det kan du göra. För att få bonusen på ett Amex-kort så finns det ett spenderingskrav, mellan 15000-20000 kr beroende på vilket kort för att få välkomstbonusen. Det är därefter fritt fram att byta kortet om du t.ex vill gå till ett billigare kort.
Hej,
Har en fråga angående 150k gränsen.
Om jag vet att jag inte kommer nå detta under ett kalenderår är det värt för mig att skaffa ett amex kort då eller finns det något annat som passar bättre?
Hej Fredrik,
Det kan vara värt att skaffa Amex Premium ändå, för att få ta del av Eurobonuspoängen. Därutöver kan du ”skapa” spendering, om du organiskt sätt inte kommer upp i det. Det kan vara värt att betala en mindre avgift för att få ta del av vouchern och de extra poängen. Jag har en artikel om det här: https://lyxresan.se/2017/10/15/jag-kommer-inte-upp-150-000-kr-spenderat-om-aret-finns-det-nagot-hopp-mig-anda/
Allt gott!
Hej!
Har både SAS amex premium samt amerikan platina tack vare dig 😉
undrar dock om du tycker att man ska använda dessa när man handlar i utland och betalar diverse avgifter (sas amex) för att tjäna in poäng eller om man ska använda norwegians kort i utland (slippa betala högre avgifter som med amex) ?
Göra uttag från atm använder jag Norwegians
Mvh
Hej!
Jag tycker att du ska använda dig av SAS Amex för att nå spenderingskravet. Därefter bör du använda SAS Amex Platinum för utländsk valuta då du får 3x poäng för köp som genomförs i annan valuta.
Med vänlig hälsning, Damon
Hej! Fantastisk hemsida!
Har mailat dig en drös frågor om korten och hoppas du orkar svara 🙂
Tack för att du delar med dig av all din kunskap!
Mvh
Anneli
Hej Anneli,
Stort tack!
jag har svarat på ditt mail! 🙂
Med vänlig hälsning, Damon
Hej
Räknas extrakortets spend in också? Alltså ett amex elite plus extrakort till partner. 75k var på dem blir en 2 4 1 voucher?
Hej Anders,
Japp, all spendering på extrakorten räknas mot huvudkortinnehavaren. I det här fallet skulle din partners spendering räknas mot de 150 000 kr som ska spenderas för att få vouchern. Med vänlig hälsning, Damon
Vilken bra sida.
Tack för att klargjort en hel del.
Både i din text och besvarade frågor.
Gott Nytt år.
Vad glad jag blir. Tack Mattias!
Hej,
Om man är en familj med 2 vuxna och 2 barn (5 + 1 år). Vilka kreditkort skulle du då rekommendera? Min fru är lite emot kreditkort så det blir främst jag som kommer använda det 🙂
Vi (jag) har inte jätte hög spend, kanske 150-180 000 SEK / år varav 100-120 000 SEK går att betala med AMEX (ungefär) beroende på vart vi handlar. Historiskt sett reser vi ca 1-2ggr per år (Turkiet, Dubai t ex) men pga corona har vi som många andra hållit oss hemma.
Jag antar att business class är uteslutet? men kan det ändå vara värt att ha SAS AMEX / MC för att samla ihop poäng till en ekonomiklass resa inom Europa (Turkiet) för hela familjen eller är det också svårt att nå?
Hej E! Tack för din kommentar! Jag skulle rekommendera SAS Amex Premium som är ett suveränt nybörjarkort som dessutom inte kostar särskilt mycket i månaden. Jag tror att ni med den spenderingen, tillsammans med de andra tipsen jag nämner i min artikel om hur man maxar poängintjäningen t.ex kan komma iväg på en härlig business class-resa till USA eller Asien med SAS, alternativt business class till Dubai som kostar 105 000 poäng utan voucher, dvs två personer reser i business class för 105 000 poäng, ett utmärkt värde med andra ord. Om du reser med SAS så kostar barn under 12 år 50% av poängen som en vanlig biljett, dvs 50 000 poäng i business class, hos Star Alliance finns inga barnrabatter. Reser du med spädbarn under 2 år är det gratis hos både SAS och Star Alliance. I praktiken innebär det att hela familjen kan åka till t.ex USA eller Asien med SAS i business class för 150 000 poäng och en voucher.
Det som är bra med vouchern är att den gäller innevarande år och nästa år, och dina SAS-poäng är giltiga i 5 år så även om det tar dig lite längre tid att samla poäng kommer du garanterat lyckas komma iväg på den resan. Hör gärna av dig om du har fler frågor!
Hejsan,
Tack för en utmärkt guide.
En fråga: När får man statuspoängen? Om jag skulle skaffa SAS Amex Elite nu (dvs i Augusti), får man direkt 20 000 statusgrundande poäng eller först i början på nästa kvalificeringsperiod? Vad händer om man nedgraderar kortet efter några månader?
Mvh
Adam
Tack! Du får poängen direkt vid godkänd ansökan. Det händer ingenting om du nedgraderar kortet efter några månader, dock inget jag rekommenderar att man sätter i spel
Hej! Vet inte hur det varit förut, men i skrovande stund gämmer Fly Premium även på enkelresor. Tack för en fantastiskt inspirerande sida och de fina upplevelser jag erhållit genom tipsen jag hittat här. Mvh, Jonas
Hej
Om man ansöker om SAS World premium Mastercard. Kan man få tillbaka en del av årsavgiften om man säger upp kortet efter ex. 6mån.
Med flypremium, gäller det spending man gör med Amex premium (om man också har SAS World premium Mastercard), köp via SAS online shopping och det man tjänar in på resor också?
Tack för en riktigt bra guide.
Tjena! Jajamen, man får alltid tillbaka årsavgifter om man säger upp kortet i förväg :). Ja, FlyPremium gäller ALLA poäng som kommer in på kontot! 🙂
Hej!
Jag har idag ett Sas amex premium. Dock funderar jag på ett komplementkort och då SAS mastercard.
Vi åkte mycket till USA förut och därför skaffade jag Amex preium, nu har vi dock småbarn så realistiskt sätt så kommer vi inte komma iväg så mycket. Jag har främst kreditkort för att få någon form av bonus, känns värdelöst att använda kort som man inte får nått för.
Vilken kombo anser du är bäst?
SAS amex premium tillsammans med det billigare SAS mastercard world,
eller SAS amex classic tillsammans med SAS mastercard premium?
Tanken är att samla lite poäng och att sen kunna resa (blir nog EU) alternativt köpa nått i shoppen, bara så att man får någonting för att använda sina kreditkort 😀
Hej Micke! Tack för din kommentar! Jag skulle säga SAS Amex Premium tillsammans med billigare SAS Mastercard World då hela programmet och förmånerna på SAS Amex Premium är betydligt bättre än Classic/MC Premium.
Hej ! Ingår någon av de två loungerna som finns i Göteborg om man skaffar ett platinumkort?
Hej!
Ja, det gör det. The Lounge by Menzies Aviation ingår i Priority Pass.